kristin von hirsch

hjem           foto           bøker           aktiviteter           biografi           kontakt––––––––––BLOGG

 

do-not-shoot-the-messenger

SEMAPHORE - A Silent Speech Act
Fotomontasjer


Tegn/kodesystemer/språk finnes overalt hvor mennesker ferdes, og overalt og hele tiden tyder/leser vi – og blir lest, for det er igjennom denne utvekslingen at vi blir til – eller ikke.
Enkle ytringer fremstår ofte som banale klisjeer når de blir utsagt offentlig. Det betyr ikke at de er uviktige. Så hvordan beholde det enkle enkelt? Uten å bli platt, og uten å gå veien om bannere eller haiku?
Semaphore er et ”universelt” tegnspråk med sterke tradisjoner for bruk tilbake til 1600-tallet. Med sine 26 tegn/bokstaver er det skapt for å kommunisere kort og klart – på avstand. Flaggene som brukes er i hovedsak røde og gule og fungerer som forlengelse av et sett gitte armbevegelser. På grunn av digitaliseringen av verden er det i dag nesten glemt.
Spørsmål som har opptatt meg underveis: Når betrakteren selv må gå aktivt til verks og tyde ytringen; vil det åpne for en "nærere" forståelse enn om man får den i form av en tittel? Hvor mye har konteksten å si for ytringen – både den som finnes i bildet, og den betrakteren bringer med seg?

               

all-you-know-is-wrong

             

tread-gently

             

practise-solidarity

             

do-not-give-in