kristin von hirsch

hjem          foto          bøker          aktiviteter          biografi          kontakt

hjem _ bøker _ Barndom 60-tallet

isa gartnerspire

 

Husker du barnetimepose og smaken av peanøtter i colaen? Har du kastet på stikka med store brune femøringer? Har du sittet med øret inntil radioen og notert rundetider. Gaula på Yellow Sumbarin og Schlovsju ye ye ye? Tygget Kip og Sweet Mint? Laget dine egne papirdukker? Har du eid noen par polvotter og blitt elektrisk av den ribbestrikka terylenesgenseren din? Da er du ganske sikkert et barn av 60-tallet.

Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon. Den er en av fire rikt illustrerte bøker i en serie om oppvekst på 50-, 60-, 70- og 80-tallet. Gjenstandsfoto, tekst og regi: jeg.

 

– Stefaren min satt ved bordet og så rar ut da jeg kom inn. Så sa han; Anne-Kjersti, nå må vi være snille med hverandre, for nå begynner tredje verdenskrig.

                                                            Anne-Kjersti (f. 1954) om Cubakrisen

– Før jeg gikk på skolen om morran, rullet jeg alltid dagsrasjonen med røyk for mora mi. Jeg syntes jo det var gøy å rulle, så det var helt i orden. Og inni lokkene på Petterøes-pakkene var det skrevet små dikt som alltid endte med «Ahh, det var god tobakk».
                                                                           Lars (f. 1955)

Forfatter, fotograf og redaktør: Kristin von Hirsch. Vega forlag 2007.