kristin von hirsch

hjem          foto          bøker          aktiviteter          biografi          kontakt

hjem _ bøker _ Barndom 80-tallet

isa gartnerspire

 

Kan du fornemme lukten av duggfersk Play-Doh? Eller smaken av trolldeig? Hva med eimen av nykreppet hår? Eller en nyåpnet Shake? Har du ønsket deg et trappetroll? Eller drukket brus fra en vaskekte Soda Stream-maskin? Sovnet i en saccosekk? Husker du hvem som sang på soundtracket til The Neverending Story? Har du Da er du ganske sikkert et barn av 80-tallet.

Denne boka er et visuelt og mentalt dykk i barndommen din. Den er proppfull av bilder og minner rundt temaer som vaner, lek, mat, idoler, mote, mediehverdag og verdensforståelse – alt det som gjør deg og dine jevnaldrende til en generasjon. Den er en av fire rikt illustrerte bøker i en serie om oppvekst på 50-, 60-, 70- og 80-tallet. Gjenstandsfoto, tekst og regi: jeg.

 

– Vi hadde et sminkehode – eller rettere sagt; søsteren min hadde et. Du kunne sminke det, og så hadde det langt hår som du kunne gre. Husker jeg drev å klina med det, la det ved siden av meg i senga og lot som det var en dame.
                                                                                          Otto (f. 1974)

– Vi så alt! MTV, Sky Channel, Superchannel, Fun Factory, DJ Cat Show, Pat Sharp ... Enorme mengder etterlengtet trash som vi endelig fikk tilgang til. Bare det var på engelsk, var det kult.

                                                                                       Cecilie (f. 1978)

Forfatter, fotograf og redaktør: Kristin von Hirsch. Vega forlag 2007.